Απολογούμενος μεν αμετακίνητος δε παρά τα «πυρά» ο Τζόνσον

Με την πλάτη στον τοίχο… βρέθηκε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός, ύστερα από το αποκαλυπτικό mail που διέρρευσε για το κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω σκληρού lockdown στη χώρα.

Απολογούμενος, τη στιγμή που τα βρετανικά ΜΜΕ τον αντιμετωπίζουν ως απερχόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγνώμη.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη», δήλωσε ο ίδιος.

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», σημείωσε.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε.

«Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους», τόνισε.

«Το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ»

«Το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ. Το μόνο ζήτημα είναι αν το βρετανικό κοινό θα τον πετάξει έξω. Το κόμμα του θα τον πετάξει έξω; Ή θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ στην Βουλή των Κοινοτήτων απευθυνόμενος στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή σε πάρτι στον κήπο της Ντάουνιγνκ Στριτ εν μέσω αυστηρού lockdown τον Μάιο 2020.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την σειρά των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Λυπάμαι πολύ που εκείνο το βράδυ δεν κάναμε διαφορετικά τα πράγματα…όσο για το πολιτικό ζήτημα, δεν νομίζω ότι πρέπει να προκαταλάβουμε τα αποτελέσματα της έρευνας», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της βουλής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα