Απώλειες στο φινάλε για την Wall Street

Απώλειες στο φινάλε της συνεδρίασης της Τρίτης κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ελπίζουν, παρ’ όλα αυτά, σε αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών λόγω Covid-19. Παρά την ανοδική τροχιά, που κατέγραφε το αμερικανικό χρηματιστήριο από την έναρξη της συνεδρίασης, εν τέλει γύρισε σε αρνητικά πρόσημα.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,12% και έκλεισε στις 22.653,86 μονάδες. Ο S&P 500 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,26% στις 2.656,63 μονάδες και ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,33%, κλείνοντας στις 7.887,26 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε και πάλι την αισιοδοξία του όσον αφορά τις ερευνητικές προσπάθειες για την εύρεση θεραπείας ή ενός εμβολίου. «Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι η έρευνα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και θεραπειών έχει επιταχυνθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, ανακοίνωσε πως με βάση τις εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, η αμερικανική οικονομία εκτιμάται ότι θα επαναλειτουργήσει εντός των επόμενων τεσσάρων έως οκτώ εβδομάδων.

Επιπλέον, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, επικοινώνησε με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου προκειμένου να συζητήσει ένα πρόσθετο πακέτο ύψους 250 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του προγράμματος δανεισμού μικρών επιχειρήσεων.

 

 

Σχετικά Νέα