

Υποχώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Δευτέρα, με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής στην τελική ευθεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με τις κάλπες να ανοίγουν την Τρίτη στην πιο κρίσιμη και αμφίρροπη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,3% και έκλεισε στις 509,21 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 Banks κέρδισε 0,7%, ενώ στο αντίποδα, ο τεχνολογικός STOXX Europe 600 Technology έχασε 1,1%
Ο κλάδος της ενέργειας κέρδισε έδαφος με φόντο το ράλι των τιμών του αργού σε ποσοστό πάνω από 2% μετά την απόφαση του OPEC+ να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής του. Ο κλάδος ενισχύθηκε κατά 0,4%.
Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,6% στις 19.147,85 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,5% στις 7.371,71 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,1% και έκλεισε στις 8.184,24 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε 0,3%.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές περιμένουν και τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve για τα επιτόκια της αυτή την Πέμπτη. Οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παρά την πολιτική αβεβαιότητα.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.