

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία συνεδριάζει αύριο.
Τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αναμένεται να επηρεάσουν το πώς θα προχωρήσει η αμερικανική Federal Reserve στα επιτόκια της από το επόμενο έτος, καθώς οι αναλυτές προεξοφλούν άλλη μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση στις 17-18 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν ο πληθωρισμός να ενισχυθεί 0,3% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ενώ για το ετήσιο δείκτη περιμένουν να σκαρφαλώσει στο 2,7% από 2,6% τον Οκτώβριο.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές ετοιμάζονται και για την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα η οποία επίσης αναμένεται να μειώσει το κόστος δανεισμού. Ειδικότερα, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει στην τέταρτη διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. καθώς ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες προς τον στόχο του 2% της τράπεζας και η οικονομία συνεχίζει να φλερτάρει με την ύφεση.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης υποχώρησε τον Σεπτέμβριο κάτω από το επίπεδο του 2%, για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2021, διολισθαίνοντας στο 1,7%, για να ενισχυθεί στο 2% τον Οκτώβριο και 2,3% το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,2% στις 517,23 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX σημειώνει μικρές απώλειες 0,15% στις 20.298,86 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,3% στις 7.373,91 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,3% στις 8.256,21 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,1%.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
Οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.