Απώλειες στις ευρωαγορές

Με βαριές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος όσο πλησιάζει ο Ιούνιος χωρίς να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία για την αύξηση της οροφής του χρέους των ΗΠΑ που θα επιτρέπει στο αμερικανικό δημόσιο να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές το Κογκρέσο ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε αδυναμία να κάνει πληρωμές ακόμα και από την 1η Ιουνίου, αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι έκανε λόγο τη Δευτέρα για “παραγωγικές συζητήσεις” με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ωστόσο υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Στο ταμπλό τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει πτώση 1% και υποχωρεί στις 461,66 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX χάνει 1% στις 15.991,86 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 1,2% στις 7.292,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,1% στις 7.679,02 μονάδες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 8,7% τον Απρίλιο από το 10,1% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στο 8,2% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και αναψυκτικά υποχώρησε οριακά στο 19,1% από το 19,2% του Μαρτίου που ήταν το υψηλότερο από το 1977.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα