Απώλειες στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή ακολουθώντας τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία και ενώ κάποιες επιθετικές δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve για τον πληθωρισμό έχουν αναζωπυρώσει τις εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα αργήσει να δρομολογήσει τη σύσφιξη της πολιτικής της.

Σε δηλώσεις τους την Πέμπτη αρκετοί αξιωματούχοι της Fed εμφανίστηκαν έτοιμοι να ξεκινήσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων από τον Μάρτιο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ράλι των τιμών. Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδειξαν ετήσιο άλμα 7% τον Δεκέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών περίπου.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 482,19 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,6% στις 15.934,82 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,9% στις 7.135,61 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρότερες απώλειες 0,3% στις 7.543,16 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,7%.

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ με τους τραπεζικούς κολοσσούς JPMorgan, Citigroup, BlackRock και Wells Fargo να γνωστοποιούν σήμερα τις οικονομικές τους επιδόσεις τους για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα