Απώλειες στις ευρωαγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό παραμένουν στο προσκήνιο μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις του ΔΝΤ και ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει την ορμή της λόγω των σοβαρών διαταραχών στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ προειδοποίησε τις κεντρικές τράπεζες να είναι έτοιμες να αναλάβουν δράση εάν συνεχιστεί το ράλι των τιμών του πληθωρισμού.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες από τις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες να γνωστοποιούν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους μεγέθη για το γ’ τρίμηνο: η JPMorgan Chase ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της και ακολουθούν οι Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να συγκεντρώσουν και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τον πληθωρισμό σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 χάνει 0,4% στις 455,21 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,2% στις 15.126,18 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,5% στις 6.514,93 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,5% στις 7.095,02 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η βρετανική οικονομία παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% τον Αύγουστο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,5%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,65%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα