Απώλειες στις ευρωαγορές

Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου και στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να κρατήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα.

Η κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας το επιτόκιο της σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την Ε.Ε. για το Brexit. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στις 745 δισ. λίρες.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 363,46 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12.659,42 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,6% στις 4.904,77 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,2% στις 6.032,40 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,5%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,8%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ταυτόχρονα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών κολοσσών όπως η Siemens, η Glencore, η Adidas και η UniCredit.

Στο μεταξύ, οι συνομιλίες Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών που ελπίζουν οι δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε χθες τα δύο μέρη ότι θα ενεργήσει μεμονωμένα εάν οι συνομιλίες δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά Νέα