Απώλειες στις ασιατικές αγορές λόγω Credit Suisse

Τη σκυτάλη των απωλειών παίρνουν σήμερα οι ασιατικές αγορές, καθώς η αναταραχή γύρω από την Credit Suisse ενίσχυσε τους τραπεζικούς φόβους.

Η τιμή της μετοχής της Credit Suisse υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό την Τετάρτη για δεύτερη συνεχή ημέρα, αφού ο κορυφαίος επενδυτής απέκλεισε την παροχή περαιτέρω βοήθειας. Η μετοχή έκλεσε στο 1,697 φράγκο έπειτα από μια ημέρα αναταραχής, στη διάρκεια της οποίας η μετοχή είχε χάσει σε κάποια στάδιο το 30% της αξίας της.

Ωστόσο σήμερα, η τιμή της μετοχής της Credit Suisse ήταν κατά 21% υψηλότερη στις προσυνεδριακές συναλλαγές στο ελβετικό χρηματιστήριο, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας προσφέρθηκε να την χρηματοδοτήσει με ρευστότητα.

Στους ασιατικούς δείκτες, ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 1,75%, οδηγώντας τις απώλειες, και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε 1,39% την Πέμπτη.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,91% και ο Shenzhen Component σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες με πτώση 1,4%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,46% και έκλεισε στις 6.965,5 μονάδες, παρασυρόμενος από τα ορυχεία και τον τραπεζικό τομέα. Οι επενδυτές θα χωνέψουν επίσης τους αριθμούς ανεργίας από την οικονομία, οι οποίοι διαμορφώθηκαν στο 3,5% τον Φεβρουάριο.

Στην Ιαπωνία, ο Topix σημείωσε πτώση 1,17% και έκλεισε την Πέμπτη στις 1.937,1 μονάδες, καθώς η χώρα είδε τα εμπορικά στοιχεία για τον Φεβρουάριο να είναι χαμηλότερα του αναμενόμενου. Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,8% για να τερματίσει στις 27.010,61 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε επίσης οριακά και έκλεισε στις 2.377,91 μονάδες, αλλά ο Kosdaq αντιστάθηκε στην ευρύτερη τάση και έκλεισε 0,1% υψηλότερα στις 781,98 μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα