

Μικρές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι ασιατικές αγορές επηρεασμένες από τη χθεσινή υποχώρηση της Wall Street με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για διακοπή του ράλι που έχει καταγραφεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
Για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η πορεία του πληθωρισμού και οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι Κεντρικές Τράπεζες ως προς τα επιτόκια για την αντιμετώπισή του.
Ειδικότερα, στην πολιτική αύξησης των επιτοκίων μέχρι ο πληθωρισμός μειωθεί αρκετά θα επιμείνει η Fed σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που δημοσιεύτηκαν χθες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ιουλίου εγκρίθηκε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% οι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις αυξήσεις καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σημαντικά πιο ψηλά από το στόχο του 2%.
Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei χάνει 1% ενώ ο δείκτης Topix έχασε 0,79%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά 0,52%.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,26% και ο Shenzhen έχασε 0,41%. Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng υποχώρησε κατά 0,53%.
Σχετικά Νέα
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.
Γαλλία: Το Ισραήλ απαγορεύει την επίσκεψη αντιπροσωπείας μελών του κοινοβουλίου της Γαλλίας
Αντιπροσωπεία μελών του γαλλικού κοινοβουλίου, κυρίως αιρετών της Αριστεράς, κατήγγειλε χθες Κυριακή πως υφίσταται.