Απώλειες στην Ασία μετά τα απογοητευτικά μάκρο από την Ιαπωνία

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την Ιαπωνία για τον κλάδο της μεταποίησης.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητα έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,5 μονάδες τον Αύγουστο από 49,4 μονάδες τον Ιούλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που δείχνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έχασε τα κέρδη του μετά τα στοιχεία και αυτή την ώρα κινείται με μικρές απώλειες 0,03% στις 20.612,88 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,9%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite χάνει 0,2%, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει οριακές απώλειες 0,04%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,5%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη σημειώνουν μικρά κέρδη 0,04% και 0,2%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,3%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να δρομολογήσει έναν επιθετικό κύκλο μείωσης των επιτοκίων της παρά τις συνεχείς παραινέσεις του προέδρου Τραμπ να κόψει τα επιτόκια της μέχρι και 100 μονάδες βάσης μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα πρακτικά, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θεώρησαν ότι η μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο τέλος του Ιουλίου αποτελούσε μια “αναπροσαρμογή” της πολιτικής αντί για την αρχή ενός επιθετικού κύκλου χαλάρωσης.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε 30 και 31 Ιουλίου έδειξαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι εκτίμησαν πως η αβεβαιότητα στο εμπόριο λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τραμπ δεν θα απομακρυνθεί σύντομα, δημιουργώντας μια “επίμονη αντιξοότητα” που πλήττει τις οικονομικές προοπτικές.

Σχετικά Νέα