Απώλειες στη Wall στη σκιά της κόντρας Google- Huawei

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την διευθέτηση των μεταξύ των εμπορικών σχέσεων να συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη δοκιμάζονται ξανά και αυτή τη φορά στον τεχνολογικό κλάδο με δύο εταιρείες κολοσσούς να είναι πρωταγωνιστές.

Συγκεκριμένα, με μια κίνηση που πιθανόν να προκαλέσει σημαντικά εμπορικά προβλήματα στη Huawei, η Google απέκλεισε τις συσκευές της κινεζικής εταιρείας από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα smartphones της Huawei θα χάσουν την πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps. Η μετοχή της Alphabet χάνει 1,91%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,34% ή 89 μονάδες ή στις 25.674 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,46% ή 115,80 μονάδες στις 7.698 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 17 μονάδες ή 0,58% στις 2.843 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones έχασε 0,4% συμπληρώνοντας τέταρτο διαδοχικό πενθήμερο απωλειών, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα από τον Μάιο του 2016. Ο S&P 500 έχασε 0,8% και ο Nasdaq 1,3%.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla κάνει βουτιά 4,77% μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου της από τον αναλυτή Dan Ives λόγω ανησυχιών για την ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε τον Απρίλιο ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας που μετράται από τη Fed του Σικάγο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις -0,45 μονάδες από τις 0,05 τον Μάρτιο.

Νωρίτερα με μικρές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για την πλειοψηφία των ασιατικών αγορών με τον ιαπωνικό Nikkei ωστόσο να μένει σε θετικό έδαφος, κερδίζοντας 0,24%.

Σχετικά Νέα