Απώλειες σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με αρνητικά πρόσημα κινείται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ακολουθεί με την έναρξη του Δεκεμβρίου, με τον τζίρο να παραμένει ασθενικός και τη δυναμική των «αμυντικών» να εμφανίζεται αδύναμη.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,43% στις 869,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.185,92 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,62% στις 839,28 μονάδες.

Το Χρηματιστήριο προέρχεται από μία εβδομάδα, την πρώτη του Δεκεμβρίου, που καταγράφηκαν σημαντικές απώλειες, αν και από την έναρξη του έτους ο Γενικός Δείκτης, ο FTSE 25 και ο Τραπεζικός Δείκτης σημειώνουν κέρδη 42%, 37% και 92% αντίστοιχα. Οι κινήσεις απομόχλευσης επομένως έχουν βρει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς στην αγορά.

Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος σημειώνει απώλειες 2,34% ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Aegean και Φουρλής ακολουθούν με πτώση ανώτερη του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Εθνική, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Jumbo.

Στον αντίποδα, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Titan, Coca Cola, Λάμδα και ΟΤΕ κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να μπορεί να κινηθεί με κέρδη πάνω από το 0,5%. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης και η Cenergy.

 

πηγή   capital.gr

Σχετικά Νέα