Απώλειες καταγράφει η Wall Street

Απώλειες καταγράφει η Wall Street με τους επενδυτές να προβληματίζονται από το guidance που δίνουν μεγάλες εταιρείες. Πτώση 3,7% για την Microsoft. «Οι επενδυτές αναζητούν σταθερά guidance και ενδείξεις ανάπτυξης που θα διατηρήσουν την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, αρκετές εταιρείες αναφέρουν πως το 2023 θα είναι αβέβαιο, ενώ τα εταιρικά τους αποτελέσματα πλήττονται από τον πληθωρισμό» αναφέρει στο CNBC o Quincy Krosby, Chief global strategist της LPL Financial.

Άλλοι αναλυτές επισημαίνουν τους κινδύνους για την οικονομία από τη νομισματική πολιτική της Fed, ενώ οι απόψεις διίστανται σχετικά με το πότε θα πέσει ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων. Άλλοι εκτιμούν πως από την άνοιξη το παρεμβατικό επιτόκιο θα κορυφωθεί, ενώ αρκετοί προβλέπουν πως από τα τέλη του έτους, αρχές επόμενου, θα αρχίσει η Fed να ρίχνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow υποχωρεί 0,62%, ο Nasdaq 1,69% και ο S&P 500 1,10%. Στα οικονομικά νέα της ημέρας η Microsoft ανακοίνωσε έσοδα 52,75 δισ. δολάρια για το β’τρίμηνο της χρήσης, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ήταν 52,94 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2016, ενώ το guidance είναι αρνητικό. Ειδικότερα η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως ο κλάδος της τεχνολογίας έχει μεγάλη αβεβαιότητα και πως η κακή πορεία του Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα