Απώλειες για το αργό εν αναμονή των αποφάσεων του OPEC+

Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν πώς θα κινηθεί ο OPEC εν μέσω της ραγδαίας ανόδου των μολύνσεων του κορονοϊού στην Ινδία και αλλού.

Κάποιοι αναλυτές προειδοποιούν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση της ζήτησης, αναγκάζοντας τον Οργανισμό να καθυστερήσει τις σχεδιασμένες αυξήσεις στην παραγωγή του.

Ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) πραγματοποίησαν σήμερα μια τεχνική συνεδρίαση ενόψει της τακτικής συνεδρίασης την Τετάρτη. Ο γενικός γραμματέας του OPEC, Mohammad Barkindo αναφέρθηκε στη βελτίωση των προοπτικών αν και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που απαιτούν εγρήγορση και παρακολούθηση.

Η τεχνική επιτροπή του Οργανισμού κράτησε αμετάβλητη την πρόβλεψη της για την πορεία της ζήτησης, αν και προειδοποίησε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από την Ινδία για την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 23 cents ή 0,4%στα 61,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, το Brent Ιουνίου υποχώρησε 46 cents ή 0,7% στα 65,65 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Σε σημερινό τους σημείωμα, αναλυτές της RBC Markets εκτιμούν ότι είναι πιθανό ο OPEC+ να “συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις στην παραγωγή και να δεσμευτεί να παραμείνει σε επιφυλακή και ετοιμότητα να αντιδράσει αν μεταβληθούν οι συνθήκες στην αγορά”.

“Ωστόσο, δεδομένων των ανησυχιών για την κατάσταση στην Ινδία, το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο ζήτησης πετρελαίου παγκοσμίως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μια προσωρινή παύση στις σχεδιασμένες αυξήσεις της παραγωγής για να αξιολογήσουν την κατάσταση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα