

Απώλειες άνω του 2% σημειώνει το βρετανικό χρηματιστήριο στις συναλλαγές της Παρασκευής, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Boris Johnson να καταρτίσει ένα πλάνο την επόμενη εβδομάδα για έξοδο από το εθνικό lockdown.
Ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 2,45% στις 5.756 μονάδες.
Τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς. Την Πέμπτη οι ευρωαγορές ολοκλήρωσαν τον ισχυρότερο μήνα τους από τον Οκτώβριο του 2015.
Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό, ο Johnson είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο peak της επιδημίας και δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα σχέδιο την επόμενη εβδομάδα με το πώς η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Έως σήμερα το πρωί, η Βρετανία έχει επιβεβαιώσει 172.481 κρούσματα και 26.771 θανάτους.
Στα εταιρικά νέα, η Ryanair Holdings προειδοποίησε ότι αναμένεται να εμφανίσει καθαρές ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021 εξαιτίας του κορονοϊού, και ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’ Leary θα παρατείνει τη μείωση του μισθού του κατά το ήμισυ που έχει επιβάλει, για το υπόλοιπο της χρήσης που λήγει τον Μάρτιο του 2021.
Η αεροπορική εταιρεία τόνισε πως αναμένει επίσης περαιτέρω ζημιές στο β΄ τρίμηνο και ότι θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μείωσης των θέσεων εργασίας από τον Ιούλιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν σε πιλότους και σε πλήρωμα καμπίνας.
Εξάλλου, η μητρική της British Airways IAG σχεδιάζει να απολύσει το 25% των πιλότων της.
Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Royal bank of Scotland ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά το ήμισυ σχεδόν στο α΄ τρίμηνο καθώς οι απομειώσεις έναντι των επισφαλών δανείων εκτινάχθηκαν στη διάρκεια της επιδημία, και προειδοποίησε για αβεβαιότητα αναφορικά με τις προοπτικές της στο σύνολο της χρήσης και μεσοπρόθεσμα.
Τα λειτουργικά προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 519 εκατ. στερλίνες (649,8 εκατ. δολάρια) στο α΄ τρίμηνο του έτους, σε σχέση με τα 1,01 δισ. Στερλίνες στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.