Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο στην εβδομάδα

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενίσχυσαν την προοπτική για αύξηση της ζήτησης, ωστόσο ο “μαύρος χρυσός” σημείωσε απώλειες σε εβδομαδιαία βάση.

Η αγορά προσπαθεί να “αντιληφθεί τι θα επηρεάσει περισσότερο τη ζήτηση ενέργειας, βλέποντας αύξηση των μολύνσεων της covid-19 σε Ινδία και Ιαπωνία, την ώραπου η ζήτηση αυξάνεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη”, δήλωσε η Paola Rodriguez-Masiu, αντιπρόεδρος των πετρελαϊκών αγορών της Rystad Energy, σε σημείωμά της.

“Οι αριθμοί των κρουσμάτων σε αυτές τις δύο χώρες προκάλεσαν ανησυχία στους traders καθόλη την εβδομάδα, ωθώντας προς τακάτω τις τιμές”.

Οι απώλειες για το πετρέλαιο στην εβδομάδα είναι “δικαιολογημένες”, ειδικά με την Ινδία να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την έξαρση κρουσμάτων της covid-19, δήλωσε και ο Tariq Zahir, διευθύνων σύμβουλος της Tyche Capital Advisors.

Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 71 σεντς ή 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 62,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως Ιούνιου πρόσθεσε την Παρασκευή 71 σεντς ή 1,1% κλείνοντας στα 66,11 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Σε εβδομαδίαια βάση, το WTI υποχώρησε κατά 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ενώ το Brent έχασε 1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα