Απώλειες 1,3% για το χρυσό καθώς συνεχίζεται το ράλι σε δολάριο και ομόλογα

Συνέχισε και σήμερα το πτωτικό σερί ο χρυσός, καθώς η έντονη ενίσχυση του δολαρίου αλλά και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αποθαρρύνουν τους επενδυτές παρά τους ισχυρούς τριγμούς στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Μαΐου του χρυσού Ιουνίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες 1,3% ή περίπου 24 δολαρίων και είδε την τιμή του να υποχωρεί στα 1.856 δολάρια η ουγγιά.

Παρά το γεγονός ότι οι αγορές μετοχών συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις διεθνώς (διαδοχικές απώλειες άνω του 3% για την Wall Street ενδεικτικά) κάτι που παραδοσιακά ωθεί τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού, το ξέφρενο ράλι του δολαρίου λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης DXY του δολαρίου (έναντι ενός καλαθιού διεθνών ισοτιμιών) έχει ενισχυθεί κατά 6,7% εντός του Μαΐου, καθιστώντας πιο ακριβό το πολύτιμο μέταλλο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Την ίδια ώρα, η σταθερά ανοδικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων (που έχουν βρεθεί σε υψηλά 4ετίας) λειτουργούν επίσης ανταγωνιστικά για το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει επιτόκιο.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις με το συμβόλαιο του να υποχωρεί κατά 2,4% στα 21,8 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα έχασε επίσης 2% κινούμενη στα 937 δολάρια, ο χαλκός υποχώρησε κατά 1,7% στα 4,193 δολάρια, ενώ από το γενικό κλίμα της ημέρας ξέφυγε το παλλάδιο που είδε την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,8% στα 2.065 δολάρια.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα