

Από σήμερα, τίθεται σε εφαρμογή η απόδοση του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) σε όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες άσυλο, σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμόν 199/31-01-2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μετνάστευσης και Ασύλου.
Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής του συστήματος από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και την Υπηρεσία Ασύλου. Οπως ενημερώνει το Υπουργείο μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πραγματοποιηθεί μαζική έκδοση του αριθμού Π.Α.Α.Υ.Π.Α., για το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται, σήμερα, στην ελληνική επικράτεια.
Το ΥΜΑ ενημερώνει ακόμα πως ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης, εκδίδεται αυτόματα με το δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία από την Υπηρεσία Ασύλου και εξασφαλίζει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. «Η πιθανή απόρριψη της αίτησης ασύλου συνεπάγεται την αυτόματη απενεργοποίηση του, ενώ, αντίθετα, σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, προβλέπεται η μετάπτωση του σε Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α)».
Οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να αναζητούν εύκολα τον προσωπικό τους αριθμό μέσω της ιστοσελίδας του amka.gr και δε θα απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης για την λήψη υπηρεσιών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Οι ανατριχιαστικοί διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης – Νέα ντοκουμέντα από τη δράση τους
Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι των μελών της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη..
Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 44χρονο που είχε χτυπήσει με καδρόνι την πρώην σύζυγό του
Την μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας. Η φράση.
Στον εφέτη ανακριτή συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για να ενημερωθούν
Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, προκειμένου να.
Φύλαξη στον σιδηροδρομικό σταθμό Αλεξάνδρειας Ημαθίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών του ΕΠΑΛ
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή από διερχόμενο τρένο, τοποθετήθηκε.