Αποχαιρετά το ΔΝΤ η Κριστίν Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό καθώς έχει προταθεί να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά τη λήξη της θητείας του Μάριο Ντράγκι, στα τέλη του έτους.

Η ισχυρή κυρία του Ταμείου, στις 2 Ιουλίου προτάθηκε να γίνει η επόμενη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν παραιτήθηκε όμως άμεσα δεδομένου ότι υπήρχε αβεβαιότητα για το αν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποδεχόταν τον διορισμό της ίδιας και των άλλων υποψηφίων για τα κορυφαία αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η ονοματολογία για τους υποψήφιους που θέλουν να διαδεχτούν στην ηγεσία του ΔΝΤ την Κριστίν Λαγκάρντ, έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της συντηρητικής κυβέρνησης Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, είναι μεταξύ των επικρατέστερων στην κούρσα για το θώκο της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ, όπως γράφουν οι Financial Times, Times και Telegraph.

Στην Βρετανία, ένα ακόμη πρόσωπο το όνομα του οποίου αναφέρεται στον Τύπο για την διαδοχή της Λαγκάρντ είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνι, η θητεία του οποία πλησιάζει στο τέλος της.

Άλλα ονόματα που φέρεται να πέφτουν στο τραπέζι είναι του πρώην Επίτροπου Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ολι Ρεν, του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό, του γενικού διευθυντή ης Crédit Suisse, Τιζάν Τίαμ, του Γάλλου Επιτρόπου, Πιερ Μοσκοβισί, και του Μπενουά Κερέ, μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ.

Στο ΔΝΤ κυκλοφορεί ακόμη ένα όνομα, της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα από τη Βουλγαρία, στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Ταμείο είχε αναφέρει πως προσωρινός γενικός διευθυντής αναλαμβάνει το νο 2 του οργανισμού, Ντέιβιντ Λίπτον, μέχρι να ξεκινήσουν κι επισήμως οι διαδικασίες διαδοχής.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά Νέα