

Η Γαλλία άρχισε να έχει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το συμβόλαιο ύψους άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα υποβρύχια, που είχε συνάψει με την Αυστραλία, τον Ιούνιο, ενώ οι ΗΠΑ δεν απάντησαν ποτέ σε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τη συμφωνία, έγινε σήμερα γνωστό από το Ελιζέ.
Το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία νύξη περί ακύρωσης οποιουδήποτε συμβολαίου, όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον στο Παρίσι, στα μέσα Ιουνίου.
Η Αυστραλία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα ακυρώσει μια παραγγελία συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία, προκειμένου να αποκτήσει τουλάχιστον 8 πυρηνοκίνητα υποβρύχια αμερικανικής και βρετανικής τεχνολογίας, αφότου σύναψε την συμφωνία ασφαλείας με τις χώρες αυτές, την γνωστή πλέον AUKUS.
Σχετικά Νέα
Συρία για άρση κυρώσεων από ΕΕ: Ανοίγει το δρόμο για οικονομική σταθερότητα και συνεργασία
Ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Γισρ Μπαρνιέχ, χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν επισκέφθηκε την περιφέρεια Κουρσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, την περιφέρεια Κουρσκ, στη δυτική Ρωσία.
Γερμανός υπ. Άμυνας: Ο Τραμπ υπερτίμησε την επιρροή που διαθέτει πάνω στον Πούτιν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε λανθασμένα την επιρροή του στον Ρώσο πρόεδρο.
ΗΠΑ: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι.