Απλησίαστο το σουβλάκι: Πού εκτινάχθηκε ακόμα και στα 7 ευρώ

Το σουβλάκι, το παραδοσιακό street food στη χώρα μας έχει μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας καθώς η τιμή του ήδη αγγίζει τα 7 ευρώ σε ορισμένες περιοχές και να αναμένεται γενική άνοδος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σουβλάκι αναμένεται να είναι φθηνό, μόνο αν περιλαμβάνει λιγότερο κρέας ή δεν έχει πατάτες και τα συναφή. Αυτό για κάποιους είναι «παραδοσιακό», για άλλους «απλό» και ή και «λιτό».

Σύμφωνα με το Mega, το κόστος των πρώτων υλών έχει εκτοξευθεί, οπότε αναμένεται να ακριβύνει και το τελικό προϊόν, δηλαδή το σουβλάκι.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ και σε πιο λαϊκές γειτονιές, με τα 4,20 ευρώ να θεωρείται η ελάχιστη τιμή του, με βάση τις προβλέψεις.

«Έχουν ακριβύνει όλες οι πρώτες ύλες, οι ντομάτες, οι πίτες, το κρέας ανέβηκε 1€ το κιλό, για αυτό και το ανεβάσαμε ένα 20λεπτο. Από 3,70 το κάναμε 3,90 αλλά προσπαθούμε να μην ξεπεράσουμε τα 4€», είπε ο Σπυρίδων Μπαϊρακτάρης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

«Λένε ότι θα ανέβουν πολύ οι τιμές στις πρώτες ύλες. Αν ανέβουν θα αναγκαστούμε κι εμείς να ανεβάσουμε τιμές, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε άλλο», είπε ο αντιπρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης.

  • Δάφνη: 3,80€
  • Νέος Κόσμος: 3,90€ – 4€
  • Ηλιούπολη: 4,20€ – 4,40€
  • Γκύζη: 3,70€ – 3,90€
  • Κολωνάκι: 3,90€ – 4,40€
  • Κηφισιά: 4,10€ – 4,30€
  • Βουλιαγμένη: 4€ -4,20€
  • Πειραιάς: 3,70€ -3,90€
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα