Απίστευτη πρόκληση από Τραμπ και Μπολσονάρο: Αλληλοσυγχαίρονται για τις φωτιές στον Αμαζόνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τις προσπάθειες του Ζαϊχ Μπολσονάρου για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο να ευχαριστεί τον Αμερικανό ομόλογό του για τη στήριξή του.

«Γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο Μπολσονάρου. Εργάζεται πολύ σκληρά για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και, με όλο το σεβασμό, κάνει εξαιρετική δουλειά για το λαό της Βραζιλίας. Δεν είναι εύκολο. Ο ίδιος και η χώρα του έχουν την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ!», έγραψε στο tweet του ο Τραμπ.

«Καταπολεμάμε τις πυρκαγιές με μεγάλη επιτυχία», απάντησε με tweet του ο πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγες ώρες αργότερα αφότου έθεσε ως όρο να λάβει τη συγγνώμη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να δεχθεί τη βοήθεια της G7 στην κατάσβεση των πυρκαγιών που κατακαίνε επί εβδομάδες το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Jair M. Bolsonaro

@jairbolsonaro
– Thank you, President @realDonaldTrump. We’re fighting the wildfires with great success. Brazil is and will always be an international reference in sustainable development. The fake news campaign built against our sovereignty will not work. The US can always count on Brazil. 👍 https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1166357258726498304 …

Donald J. Trump

@realDonaldTrump
I have gotten to know President @jairbolsonaro well in our dealings with Brazil. He is working very hard on the Amazon fires and in all respects doing a great job for the people of Brazil – Not easy. He and his country have the full and complete support of the USA!

24,5 χιλ.
6:38 μ.μ. – 27 Αυγ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
6.888 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Με τη στήριξή του προς «τον Τραμπ των τροπικών», όπως κάποιοι αποκαλούν Βραζιλιάνο ακροδεξιό πρόεδρο, ο ένοικος του Λευκού Οίκου τάσσεται ενάντια στον Γάλλο πρόεδρο και στην αντιπαράθεση Μακρόν – Μπολσονάρο.

Υπενθυμίζεται πως η Μπραζίλια απέρριψε κοφτά τη βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία πρότειναν οι χώρες της G7 για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αμαζονία, συνιστώντας στον Γάλλο πρόεδρο να ασχοληθεί «με το σπίτι του και τις αποικίες του».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Νέα