Απεβίωσε η Μαρία Τσάκος

Απεβίωσε σήμερα η Μαρία Τσάκος, κόρη του Ηλία Τσάκου, αδελφού του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου, νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειάς της, δραστήριο στέλεχος του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Γνωστή για την απλότητα, τη σεμνότητα και τον ευθύ χαρακτήρα της, η Μαρία Τσάκος ήταν ευρύτερα γνωστή κυρίως για την πολιτική της δραστηριότητα αν και λάτρευε το επάγγελμά της και ολόκληρο τον κλάδο της Ναυτιλίας, την ελληνική ναυτοσύνη, όπως μας έμαθε να την αποκαλούμε.

Συνιδρύτρια του πιο γνωστού διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, του Amagi (η λέξη σημαίνει «Ελευθερία») υπηρετούσε καθημερινά την ιδέα ότι η πρόοδος και η χειραφέτηση επέρχονται μέσα από την ελεύθερη ενημέρωση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση. Γι’ αυτό και ο σταθμός είχε καταφέρει, χάρις στη Μαρία, να γίνει πομπός του πολιτισμού και των επιστημών και βέβαια των φιλελεύθερων ιδεών αν και η ίδια επέμεινε ότι τα μικρόφωνα του Amagi έπρεπε να είναι ανοιχτά για όλους, εφόσον ομνύουν στο πολίτευμα.

Η Μαρία Τσάκος πολιτεύτηκε δύο φορές, με τη ΔΡΑΣΗ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, δεν δίστασε να στοιχηθεί κι αυτή ενεργά, με τη σωστή πλευρά της ιστορίας όσες φορές οι περιστάσεις το απαίτησαν.

Θα θυμόμαστε τη Μαρία για τον βαθύ, ανυπόκριτο, πηγαίο ανθρωπισμό της, την ευγένειά της, την γενναιοδωρία της, το χιούμορ της, την αφοσίωσή της στην οικογένειά της και τους φίλους της, το πάθος για τις ιδέες της, την αγάπη της για την Πατρίδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα