Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πώς θα συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς

Μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ως συνέχεια της 8ης Μαρτίου, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα την Πέμπτη και των αιτημάτων των συνδικάτων για τις απολαβές, τις συνθήκες εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία. Στην 24ωρη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης με στάσεις εργασίας. Έτσι, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια των λεωφορείων στην Αττική από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις από τα συνδικάτα των εργαζόμενων και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως μετρό, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακό.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, γνωστοποιούν με σημερινή τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Κατά την ημέρα της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Απεργία: Συμμετοχή και της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα