Απεργία Εκπαιδευτικών: Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής – Μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο

Ξεκίνησε το μεγάλο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αξιολόγησης και της απόφασης που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση καλούν σε λίγη ώρα στο Εφετείο Αθηνών, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΠΕ, δεκάδες πρωτοβάθμιες ενώσεις εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και συλλογικότητες της Αριστεράς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τεράστια είναι τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία αγγίζοντας ακόμα και το 85%, κορυφώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκράτηση του Υπουργείου, το οποίο με καταστολή αλλά και με δικαστικές προσφυγές επιχειρεί να βάλει φρένο στο κύμα αντίστασης κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης στα σχολεία.

Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προσφύγει δυο φορές κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που η ίδια θέσπισε τις κήρυξε παράνομες, δείγμα μιας προσχεδιασμένης αυταρχικότητας που έφερε ωστόσο τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επιπλέον για τις ρυθμίσεις που έχουν αποτελέσει το πεδίο αντιπαράθεσης το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει διαδικασίες που δύνανται να δημιουργήσουν ένα παράλληλο σύμπαν ανάμεσα στη πραγματικότητα και τον εικονικό κόσμο του Υπουργείου. Πως θα συμβεί αυτό; Αν δε προχωρήσει η διαδικασία των αυτοαξιολογήσεων τότε θα υποχρεώσει τους διευθυντές να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία.

Είναι απορίας άξιον βέβαια για πόσο καιρό η κ. Κεραμέως θα παριστάνει τη «σιδηρά κυρία» χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα όσα συμβάινουν στο χώρο της παιδείας, με τη στήριξη βεβαίως του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλλον δεν έμαθε το μάθημα της από τη παταγώδη επιχείρηση ελέγχου των υπηρεσιακών συμβουλίων με τις εκλογές – φιάσκο που διοργάνωσε.

Τέλος να σημειώσουμε πως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το Υπουργείο στα μουλωχτά έχει αρχίσει και συνενώνει Τμήματα σε δεκάδες περιφέρειες φτιάχνοντας τάξεις των 28-30 μαθητών, σενάριο εφιαλτικό τόσο για το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών όσο και για τον κορωνοϊό για τον οποίο -κατά δήλωση του ΥΠΕΠΘ- κόπτονται και έχουν σχεδιασμό!

Μεγάλη συμμετοχή στις πορείες σε όλη τη χώρα – Παλμός και αντικυβερνητικά συνθήματα στο Εφετείο
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Εφετείο, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα. Μετά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στο χώρο, αυτό προγραμματίζεται να μετατραπεί σε πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή.

Καλέσματα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
«Μετά την επίδοση της σημερινής κλήτευσης 7-10-21 στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε η Υπ. Παιδείας ώστε να γίνει άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση, αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή. Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών. Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει» τονίζει στο κάλεσμα της η ΔΟΕ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα