Απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis

Απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας το Oruc Reis και πλέει με κατεύθυνση νοτιοανατολική, χωρίς να είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για πλου στο πλαίσιο  των εργασιών συντήρησης, για προσπάθεια… υπενθύμισης της παρουσίας του στην περιοχή ή αν επίκειται νέα αποστολή για σεισμικές έρευνες.

Το Oruc Reis αποσύρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας το προπερασμένο Σάββατο για εργασίες συντήρησης και η κίνηση αυτή οδήγησε σε αποκλιμάκωση στην περιοχή, αν και η Τουρκία επέμεινε έκτοτε ότι «δίνεται η ευκαιρία στην  διπλωματία», αλλά συγχρόνως δηλώθηκε με κάθε τρόπο ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του.

Σήμερα το τουρκικό ερευνητικό απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας, με την πορεία του να παρακολουθείται στενά. Το ερώτημα είναι εάν πράγματι πρόκειται για πλου στο πλαίσιο της συντήρησής του και δοκιμών στα συστήματα πλοήγησης και του εξοπλισμού των σεισμογραφικών ερευνών ή εάν η Τουρκία θέλησε απλώς να υπενθυμίσει, ενόψει Συνόδου Κορυφής και διεργασιών για επανέναρξη των διερευνητικών, ότι το Oruc Reis είναι στο σημείο και αρκούν μερικές ώρες να ξαναβρεθεί εντός της  ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πάντως  δεν έχει εκδοθεί καμία αναγγελία Navtex από τον σταθμό της Αττάλειας, που να αφορά τον προορισμό του Oruc Reis.

Σχετικά Νέα