Απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα τριήμερη κατάπαυση του πυρός, η πρόταση που συζητείται στη Ντόχα

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς για μια συμφωνία απελευθέρωσης κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται, με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Κατά πληροφορίες, που επικαλείται το Reuters, η συμφωνία που συζητείται επί του παρόντος περιλαμβάνει την απελευθέρωση περίπου 50 αιχμαλώτων Ισραηλινών πολιτών, με αντάλλαγμα μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις και μίλησε στο Reuters, στις συνομιλίες στη Ντόχα συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο το Ισραήλ να απελευθερώσει ορισμένες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται φυλακισμένα σε ισραηλινές φυλακές, καθώς και να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χαμάς συμφώνησε με τους όρους σε γενικές γραμμές, ενώ το Ισραήλ εξακολουθεί να εξετάζει ορισμένες λεπτομέρειες. Οι ΗΠΑ συμμετέχουν επίσης στις συνομιλίες.

Επιβλαβή για την υγεία των ασθενών τα επιθέματα
Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρείες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτήν όπου ανήκουν.

Στη συνέχεια οι εταιρείες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία όμως δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες έχουν εντοπιστεί 101 υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές όπου ανήκουν, ενώ 40 από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Κάλεσμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες
Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα