Απειλές Πεσκόφ: Συνέπειες για τις χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα

Είναι βέβαιο ότι οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα για να πλήττουν τη Ρωσία, θα αντιμετωπίσουν συνέπειες, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (6/6) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ προέβη στην παραπάνω δήλωση μετά τη χθεσινή (5/6) προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να παράσχει όπλα μεγάλου βεληνεκούς σε τρίτες χώρες για να πλήξουν δυτικούς στόχους αφού και η Δύση παραδίδει στο Κίεβο τέτοια όπλα για να πλήττει τη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες ή τις περιοχές στις οποίες η Ρωσία πιθανόν να αναπτύξει ή να προμηθεύσει τέτοια όπλα.

Στόλτενμπεργκ: Να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε την Πέμπτη (6/6) ότι οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας θα πρέπει να διασφαλίσουν πως δεν θα επαναληφθούν τα κενά στη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε πως η Ουκρανία χρειάζεται «προβλεψιμότητα και ανάληψη ευθύνης» από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ σε όρους στρατιωτικής υποστήριξης.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ορισμένα κενά, ορισμένες καθυστερήσεις στην παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Φινλανδό πρόεδρο Αλεξάντερ Στουμπ. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα