Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Οι πολίτες θέλουν δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, ρύθμιση χρεών και δεν τρώνε κουτόχορτο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή επίσκεψή του στον Κορυδαλλό. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι πολίτες θέλουν δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, ρύθμιση χρεών και τέλος στην αισχροκέρδεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στον Κορυδαλλό, υποσχέθηκε ανάμεσα στα άλλα καλύτερους μισθούς την επόμενη 4ετία, ενώ επισήμανε ότι η Κυβέρνηση μεριμνά για τους ανθρώπους που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Μέσα σε όλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι οι φυλακές θα φύγουν από την περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε να περάσουν έτσι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και απάντησε μέσω ανακοίνωσης στην οποία έκανε σχόλιο και για τη μεταφορά των φυλακών και τόνισε ότι οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

Αφού ο κ. Μητσοτάκης εδώ και έναν χρόνο επιδοτεί την αισχροκέρδεια και συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, τώρα θυμήθηκε να τάξει καλύτερους μισθούς λίγο πριν τις εκλογές.
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν βγάζουν το μήνα, ενώ δέκα φίλοι της κυβέρνησης βγάζουν κάθε μήνα όσα έβγαζαν σε μία πενταετία.

Οι πολίτες γνωρίζουν πως στα ταμεία των σούπερ μάρκετ, στα βενζινάδικα και τους λογαριασμούς ρεύματος πληρώνουν την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη. Δεν τον ακούνε όπως δεν ακούει και αυτός τα προβλήματα και τα αδιέξοδά τους. Και αυτό θα τελειώσει πολύ σύντομα με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές και μία νέα οικονομική πολιτική που θα βασίζεται σε:

  1. Δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, με κατώτατο στα 800 ευρώ και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (άρα για το 2023 10% επιπλέον αύξηση), απόδοση των αναδρομικών και της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αύξηση του αφορολογήτου στα 10.000 ευρώ για όλους.
  2. Δίκαιη αναδιανομή με τέλος στην αισχροκέρδεια, με επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ, έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών δισεκατομμυρίων σε τράπεζες, παρόχους ενέργειας και διυλιστήρια και πραγματικούς ελέγχους στην αγορά για αισχροκέρδεια και καρτέλ.
  3. Δίκαιη ρύθμιση χρεών με κούρεμα μέρους της βασικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 120 δόσεις και νέο πτωχευτικό με προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας.

Υ.Γ. Όσο για την υπόσχεσή του ότι θα φύγουν οι φυλακές του Κορυδαλλού, του θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και το 2019 πριν τις εκλογές και 3,5 χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα. Λίγο αργά το θυμήθηκε, οι κάτοικοι της περιοχής δεν τρώνε κουτόχορτο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα