«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο», λέει ο Αλέν Ντουκάς, διάσημος Γάλλος σεφ, με τρία αστέρια Michelin και δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία.
Αν η σοκολάτα μείνει στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται, με αποτέλεσμα η σοκολάτα να ασπρίζει.
«Οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες», προσθέτει ο σεφ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, Νταμιέν Κουλιού, εξηγεί γιατί η θερμοκρασία δωματίου είναι η καλύτερη για να καταναλωθεί η σοκολάτα.
Όταν η σοκολάτα συμπυκνώνεται στο ψυγείο, το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη της σοκολάτας και κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια. Από αυτή την αντίδραση δημιουργείται και το άσπρο χρώμα στην επιφάνεια της σοκολάτας, αν και δεν αλλοιώνεται η γεύση και η σύστασή της.Η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος. Η καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.
Πηγή: medicalland.gr
Σχετικά Νέα
-
Ντ. Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες ειδικά στο γαστρεντερικό
Δισεπίλυτο γρίφο αποτελεί για τους επιστήμονες η αύξηση της εμφάνισης καρκίνου σε ηλικίες κάτω.
-
ΠΟΥ: Η ηπατίτιδα είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως
Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι την ημέρα μολύνονται από ιογενή ηπατίτιδα και η πρόοδος στην.
-
ΠΟΥ: Καμπανάκι για άμεσα μέτρα κατά της ηπατίτιδας που προκαλεί χιλιάδες θανάτους κάθε ημέρα
Οι ιοί της ηπατίτιδας εξακολουθούν να προκαλούν 3.500 θανάτους ημερησίως με τον αριθμό αυτόν.
-
Η μαύρη σοκολάτα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας
Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και γεμάτη με.