

Για τις επιπτώσεις που έχουν στην ενεργειακή αγορά αλλά και συνολικά στην παγκόσμια οικονομία, τα μέτωπα που μαίνονται τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και εκείνο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μίλησε μεταξύ άλλων, ο οικονομολόγος και CEO της U.S Energy Stream, Αντώνης Λιβάνιος.
Ειδικότερα, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Λόγος & Αντίλογος» στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΡΤ και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, o κ. Λιβάνιος περιέγραψε τι ακριβώς συμβαίνει και πως κινείται παγκοσμίως η ενεργειακή αγορά την περίοδο αυτή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή θα άλλαζε εντελώς την κατάσταση τόσο στο κομμάτι της ενέργειας, όσο και σε εκείνο της οικονομίας. Ο CEO της U.S Energy Stream, εξήγησε πως η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου από την Αμερική είναι και ο βασικός λόγος που δεν βλέπουμε να επαναλαμβάνεται αυτό που είχε συμβεί το 1974.
Παράλληλα, εκτίμησε πως τόσο η Κεφαλαιαγορές, όσο και η οικονομία αυτή την στιγμή, δεν υπολογίζει το κόστος που προέρχεται από τους δύο πολέμους που μαίνονται ανεξέλεγκτοι, γεγονός που δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας, το οποίο βλέπουμε να αποτυπώνεται σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια του κόσμου, ωστόσο όπως εξήγησε, το σώφρον είναι η οικονομία να ξεκινήσει να προετοιμάζεται για μια δύσκολη και ρευστή κατάσταση που θα έχει υψηλότερο ρίσκο.
Δείτε το Βίντεο
Σχετικά Νέα
Τα 4Π του Marketing όπως δεν στα έχει πει κανείς
Όταν αναφερόμαστε στα 4Π του marketing (Προϊόν, Τιμή, Διανομή, Προώθηση), όλοι κατανοούμε τη θεωρητική.
Άλμα 2% το αργό
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από το.
Wall Street: Άνοδος λόγω θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και Μπέσεντ
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διακόπτοντας έτσι το.
Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση από την S&P
Περιορισμένο θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ομολόγων είχε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της.