

Οποιαδήποτε στιγμή πλέον, η ουκρανική αεροπορία θα μπορούσε να λάβει τα πρώτα μαχητικά F-16 που κατασκευάζει η Lockheed Martin.
Την Παρασκευή, ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι ευχαρίστησε την ολλανδική κυβέρνηση «για την απόφασή της να ξεκινήσει την προετοιμασία των πρώτων 18 αεροσκαφών F-16 για την παράδοσή τους στην Ουκρανία».
Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι τα F-16 δεν θα αποσταλούν μέχρι να τακτοποιηθούν όλα τα έγγραφα και το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει τις κατάλληλες αεροπορικές βάσεις και αρκετό εκπαιδευμένο προσωπικό.
Ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται στη Ρουμανία μαθαίνοντας να πετούν με τα F-16. Πιθανότατα δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσει να φτάνει η πρώτη παρτίδα F-16 της Ουκρανίας εντός εβδομάδων, αν όχι ημερών.
Η Ολλανδία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία τα πλεονάζοντα F-16 τους. Είναι πιθανό η Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα από 60 από τα μονοκινητήρια, μονοθέσια, μαχητικά για να ενισχύσει τα υπάρχοντα —και πολύ λιγότερο εξελιγμένα— μαχητικά MiG και Sukhoi.
Αυτά τα πρώτα 18 F-16 – από τα 42 που θα μπορούσε να διαθέσει η ολλανδική αεροπορία τον επόμενο χρόνο – έχουν «αναβαθμιστεί», δήλωσε ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το Forbes.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.
Ουγγαρία: Ο Μαγυάρος που απειλεί τον Όρμπαν
Ο πρώην υποστηρικτής και πλέον αντίπαλος του Βίκτορ Όρμπαν, Πέτερ Μάγκιαρ, είναι σήμερα ο.
Reuters: Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν τους επόμενους μήνες,.
Ιταλία: «Ανταλλαγή απόψεων επί της διεθνούς κατάστασης» στη συνάντηση Βανς με τον πρωθυπουργό του Βατικανού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς συναντήθηκε, σήμερα στο Βατικανό, με τον πρωθυπουργό της.