Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα – Οργή για την τραγωδία των Τεμπών

Πλήθος κόσμου θα βρεθεί το μεσημέρι του Σαββάτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να φωνάξει ότι «από τα Τέμπη στο Αιγαίο δολοφονούν εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, ανοίξτε τα σύνορα στη φυλακή οι φασίστες», στο πλαίσιο των διαδηλώσεων και δράσεων που γίνονται -όπως κάθε χρόνο- για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Με κεντρικά αιτήματα την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και νομιμοποιητικών εγγράφων στους μετανάστες, συλλογικότητες ντόπιων και μεταναστών, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία θα βρεθούν στον δρόμο, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση για την αντιμεταναστευτική της πολιτική.

Οι διαδηλώσεις γίνονται στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, στο οποίο μετέβαιναν και αρκετοί μετανάστες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ενσωματωθεί και τα αιτήματα για δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων.

Τα δύο αγωνιστικά ραντεβού στην Αθήνα είναι στις 2 το μεσημέρι στην Ομόνοια και την πλατεία Βικτωρίας.

“Με όπλο μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και την ενότητα, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους, σημειώνουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.

Στις διαδηλώσεις καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, σωματεία εκπαιδευτικών, νοσοκομείων, του ΥΠΠΟ, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Πρόσφυγες από τα κάμπ Ριτσώνας και Σχιστού, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ», η Κοινότητα Καμερούν, η Κοινότητα Γουινέας, το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Μαροκινών, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά. Καλούν επίσης ο Συντοισμός εργαζόεμων στο χώρο των Τεχνών-Κατάληψη ΡΕΞ. Ακόμη, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες και δυνάμεις της αριστεράς.

Στη συγκέντρωση αναμένεται παρουσία και χαιρετισμός από εργαζόμενους στον ΟΣΕ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα