Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Δεν υπάρχουν ανακρίβειες στα στοιχεία»

Τα εμβόλια είναι ante portas, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που έκανε λόγο όχι για ένα, αλλά για περισσότερα εμβόλια που θα διαμορφώσουν πιθανότατα ένα «χαρτοφυλάκιο» εμβολίων. «Εκτιμούμε ότι προς το τέλος Δεκεμβρίου ή έστω αρχές του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και στη χώρα μας» σημείωσε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο «Mega».

Όπως επισήμανε, προέχει τα εμβόλια να πάρουν έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. «Από τη στιγμή που θα δοθούν οι εγκρίσεις, το εμβόλιο θα έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό και θα στηθούν άμεσα οι διαδικασίες μεταφοράς ανάλογα με τη σύσταση του κάθε εμβολίου».

Σχετικά με τους ρυθμούς διάδοσης του ιού, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπογράμμισε πως διαφαίνεται συρρίκνωση στη μετάδοσή του. Αυτό, πάντως, δεν ανατανακλάται στους αριθμούς των θανάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων, που ακολουθούν με διαφορά φάσης τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που κάνει λόγο για μόνιμα κενά και ανακρίβειες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, απάντησε πως «δεν υπάρχουν ανακρίβειες στα στοιχεία». Όπως εξήγησε, «κάθε σύστημα καταγραφής και αναφοράς μπορεί να παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία ή κάποιο πρόβλημα, όταν εμπλέκονται τόσοι άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Αυτό βεβαίως μπορεί να γίνει όπως γίνεται και στα συστήματα όλων των χωρών».

Αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά τα καθημερινά report, τονίζοντας ότι ο ΕΟΔΥ δίνει τα στοιχεία της ίδιας μέρας, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες που δίνουν report που αφορούν στην προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να διασταυρώσουν τα στοιχεία και να κάνουν τον καθαρισμό της βάσης. «Μικροδιαφορές μπορεί να συμβαίνουν, αλλά αυτό συμβαίνει στα συστήματα καταγραφής όλων των χωρών». «Δεν αποδέχομαι ότι υπάρχουν ανακρίβειες» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

 

 

Πηγή: Mega

Σχετικά Νέα