

Συμπληρωματικά αντιπλημμυρικά έργα στο τμήμα της Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο – Αίγιο που παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. προκειμένου να αρθούν ανακολουθίες και ασυμβατότητες μεταξύ των κατασκευασμένων έργων του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών (Ολυμπία Οδός) και της νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής η οποία είτε αναπτύσσεται παράλληλα και σε κοντινή απόσταση από την Εθνική Οδό.
Στόχος είναι να περιοριστούν οι κίνδυνοι καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων για το έργο αλλά και για την περιοχή όπως αυτά που συνέβησαν στην χρονική περίοδο μεταξύ της 28ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2018 με τον κυκλώνα ‘’Ζορμπά’’ στη περιοχή μεταξύ Κιάτου και Δερβενίου. Στη θεομηνία αυτή δημιουργήθηκαν προβλήματα όχι μόνο στα οδικά και σιδηροδρομικά έργα της περιοχής αλλά και σε γειτνιάζουσες με αυτά ιδιοκτησίες.
Σημειώνεται ότι οι μελέτες του αυτοκινητοδρόμου έχουν εκπονηθεί χρονικά, μεταγενέστερα των μελετών της νέας Σ.Γ.Υ.Τ., γεγονός που οδήγησε σε ορισμένες περιπτώσεις ανά τόπους, σε πλήρη επανασχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων της Σιδηροδρομικής Γραμμής.
Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ και ετοιμάζεται η συμβασιοποίησή τους ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες.
Ενδεικτικές τοποθεσίες στις οποίες προβλέπονται παρεμβάσεις είναι Κιάτο, Δημινιό, Καρυώτικα, Ξυλόκαστρο, Καμάρι, Λυκοποριά, Λυγιά, Δερβένι, Αιγείρα και Ακράτα.
Κανονικά τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο-Αίγιο
Την ίδια ώρα ο χθεσινός εκτροχιασμός 500 μέτρα από το σταθμό στο Ξυλόκαστρο προκάλεσε την αναστολή από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των δρομολογίων στο τμήμα Κιάτο-Αίγιο-Κιάτο. Ο εκτροχιασμός συνέβη στο πρώτο βαγόνι του συρμού ευτυχώς χωρίς κάποιο τραυματισμό.
Τα αίτια του εκτροχιασμού διερευνώνται από τον ΟΣΕ ενώ τα δρομολόγια που είχαν διακοπεί εχθές, εκτελούνται κανονικά από σήμερα το πρωι σε όλο το τμήμα Πειραιάς-Αθήνα-Κιάτο-Αίγιο.
Σχετικά Νέα
Τραυματισμός 15χρονου από φωτοβολίδα στο λιμάνι της Καλύμνου
Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ένας 15χρονος ημεδαπός εντός.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, στην οδό Ανθείας στην Πάτρα, καθώς Ι.Χ.
Κοζάνη:Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, έξω από την Κοζάνη στο.
Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η κίνηση των οχημάτων στην Κ. Μακεδονία
Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, είναι η κίνηση των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα που.