Αντιπαράθεση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα – «Δεν είσαι ο μπαμπάς μου, δεν θα μου πεις τι θα κάνω» είπε η Γιαννακοπούλου στον Κουκουλόπουλο

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίγει τη συζήτηση επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της θεσμοθέτησης του.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να επιχειρηματολογεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου με παρόντες τους καθηγητές Κώστα Ρόκα και Λίνα Παπαδοπούλου. Στην συνεδρίαση που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες, ετέθησαν ερωτήσεις από παριστάμενους βουλευτές προς τους ειδικούς, ωστόσο αν και δεν έμεινε αναπάντητο κάποιο από τα ερωτήματα, οι απαντήσεις δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές από τους βουλευτές που έχουν ήδη εκφράσει επιφυλάξεις ή ακόμη και τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, γι’ αυτό και θα επαναληφθεί την Τρίτη η συνεδρίαση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η βουλευτής Δυτικής Αθήνας Νάντια Γιαννακοπούλου επέλεξε να απαντήσει σε τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν σε προηγούμενη συνεδρίαση και ο οποίος μάλιστα δεν ήταν παρών. Ο βουλευτής Ροδόπης είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίξει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει «ναι» αλλά και η λύση της αποχής διαμορφώνει εν πολλοίς τη συνθήκη της ευελιξίας για τον κάθε βουλευτή για να υπάρχει περιθώριο στις τοπικές κοινωνίες.

«Δεν υπάρχουν βουλευτές α’ και β’ κατηγορίας, τι είμαστε εμείς για να παίρνουμε όλο το ζόρι επάνω μας;» είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου σε έντονο ύφος καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αναδεικνύει με καθαρά λόγια τις θέσεις του. Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι «κάποιοι σύρονται από μητροπολίτες», φωτογραφίζοντας ενδεχομένως την γραμματέα της ΚΟ και βουλευτή Λάρισας Λίτσα Λιακούλη.

«Άσε την εκκλησία, αυτό είναι θέμα συνειδησιακό στο οποίο πρέπει να γίνει ενημέρωση» της απάντησε ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να προσπαθεί να «ηρεμήσει τα πνεύματα» λέγοντας ότι υπάρχει χρόνος να συνεχιστεί η κουβέντα πριν τη ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ φέρεται να σύστησε στη Νάντια Γιαννακοπούλου ότι «δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ένταση». Ωστόσο, η βουλευτής Δυτικής Αθήνας επέμεινε: «Δε θα μου πεις τι θα λέω ή τι θα κάνω, δεν είσαι ο μπαμπάς μου».

Χωρίς καρφιά ούτε τον Παύλο Χρηστίδη για τον όρο «pink washing» που χρησιμοποίησε σε ομιλία του για την κυβέρνηση, φέρνοντας δηλαδή ένα νομοσχέδιο δικαιωματικό που αφορά την ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα για να κρύψει τα υπόλοιπα, όπως το κράτος δικαίου. «Δεν έπρεπε να αναφερθείς σε pink washing» φέρεται να είπε η κα Γιαννακοπούλου για να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης: «Μα ο Χρηστίδης το έχει πάρει όλο επάνω του το θέμα του Κράτους Δικαίου και δικαιώθηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρονται να είναι σίγουρα στο «ναι» για το νομοσχέδιο ενώ ενδεχομένως να φτάσουν τους 20-21 στους 32 συνολικά βουλευτών του Κινήματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα