Αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 2 μ.μ.

Αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία διοργανώνεται σήμερα, Σάββατο 16 Μάρτη, από πολιτικούς φορείς και οργανώσεις, στις 2 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού καλεί στις παρακάτω συγκεντρώσεις:

1. Το Σάββατο 16 Μάρτη στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Βικτωρίαςστο ενωτικό κάλεσμα που απευθύνουν 11 συλλογικότητες του αντιρατσιστικού κινήματος, μεταναστευτικών και προσφυγικών συλλογικοτήτων, χώρων στέγασης και εργατικών σωματείων. Θα ακολουθήσει πορεία στην Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ στην Βασιλίσσης Σοφίας.
2. Την Παρασκευή 22 Μάρτη στις 9 το πρωί στο Εφετείο (Λουκάρεως και Λ.Αλεξάνδρας) όπου αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην δίκη για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουγκμάν.
Σε μια εποχή καπιταλιστικής κρίσης, ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, όπου η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ακροδεξιά και ο νεοναζισμός θεριεύουν, επιβάλλεται η δική μας ενωτική και μαχητική αντίσταση σε όλα τα επίπεδα.
Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων/μεταναστών και η αποφασιστική καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων σε όλες τις δίκες αποτελούν για μας τις πιο άμεσες προτεραιότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
 text
Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 2 μ.μ., στην Ομόνοια
Στην πορεία καλεί και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η οποία σε ανακοίνωσή της καλεί σε συμμετοχή τονίζοντας «στεκόμαστε ενωμένοι και ενωμένες απέναντι στο φάντασμα του φασισμού που πλανιέται πάνω από Ευρώπη και Αμερική. Αύριο στεκόμαστε απέναντι στη λογική μιας Ευρώπης – φρούριο που θα αποκλείει ανθρώπους ανάλογα το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τις σεξουαλικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αύριο συμμετέχουμε και διεκδικούμε ένα μέλλον που θα οικοδομείται στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων».

Κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ

Στις 3μμ στην Ομόνοια καλεί η ΚΕΕΡΦΑ θέτοντας 10 λόγους «για ξεσηκωμό το Σάββατο 16 Μάρτη κατά του φασισμού και του ρατσισμού» τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «για πρώτη φορά σε πάνω από τριάντα χώρες και εβδομήντα πόλεις σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία, κινήματα συντονίζονται κατά της φασιστικής απειλής και του ρατσισμού. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στηρίζει την ενοποίηση της μαύρης διεθνούς της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, η απάντηση έρχεται με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις παντού».

Σχετικά Νέα