Αντιδράσεις για την εκδήλωση των ναζί στην «Αίγλη Ζαππείου»

Tην 25η Μαρτίου επέλεξε η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή να παρουσιάσει τους πρώτους της νεοναζί υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές, επιλέγοντας, όπως φαίνεται, την «Αίγλη Ζαππείου», σε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την Αθήνα, με σημαντική ιστορία:

Ως εκ τούτου, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την παραχώρηση της αίθουσας της «Αίγλης» στους νεοναζί. Η «Αίγλη» (όπως και όλο το Ζάππειο) ανήκει στην Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ανακοίνωση του Ζαππείου Μεγάρου

«Με αφορμή σχόλια και δημοσιεύματα περί παραχώρησης της «Αίγλης» του Ζαππείου Μεγάρου στη Χρυσή Αυγή για την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της», το ΔΣ του Ζαππείου δηλώνει «κατηγορηματικά ότι η παρουσίαση δεν θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Ζαππείου Μεγάρου αλλά στην «Αίγλη»».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της προέδρου και των μελών του ΔΣ του Ζαππείου «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της «Αίγλης» που εκμεταλλεύεται ιδιώτης».

Τέλος, τονίζεται ότι «Η Διοίκηση του Ζαππείου Μεγάρου δεν έχει ουδεμία εμπλοκή ή προγενέστερη ενημέρωση σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην «Αίγλη» με ευθύνη του ιδιώτη που την εκμεταλλεύεται».

«Δεν κάνουμε διακρίσεις» (;!)

Η ιστοσελίδα LIFO.gr επικοινώνησε για το ζήτημα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιο Πατέλα. Γιατί και πώς η Αίγλη Ζαππείου παραχωρείται στη Χρυσή Αυγή; Υπάρχει κριτήριο ή αρκεί μια κράτηση και η εξόφληση για να δοθεί ο ιστορικός χώρος σε οποιονδήποτε;   

«Με βγάζετε από μία πάρα πολύ δύσκολη θέση» ήταν τα πρώτα του λόγια, αφού ήθελε, όπως είπε, να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρείας μετά τα αρνητικά μηνύματα που έλαβε στα social media.  Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Αίγλη δίνεται στη Χρυσή Αυγή για πολιτική εκδήλωση. Πριν από λίγους μήνες, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ζητήσει για πρώτη φορά την αίθουσα και ο κ. Πατέλας θυμάται τις υπεύθυνες στο τμήμα των πωλήσεων – κρατήσεων να τον προσεγγίζουν με δισταγμό. Οι δισταγμοί ωστόσο φαίνεται πως ξεπεράστηκαν τότε, όπως και τώρα…

«Κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ» δηλώνει ο κ. Πατέλας.  «Ήταν τόσο πειθαρχημένοι που αφήσανε τις καρέκλες στην ίδια ευθεία» λέει χαρακτηριστικά και επικαλείται το θετικό feedback του προσωπικού, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκ νέου παραχώρηση αίθουσας στους Χρυσαυγίτες την 25η Μαρτίου.

«Δεν είχαμε παράπονο ή πρόβλημα ως εταιρεία και η επιχείρηση δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε διακρίσεις» τονίζει, με πρωτοφανή θρασύτητα σχετικά με τη σύναξη των φασιστών σε ένα από τα κεντρικότερα μέρη της πρωτεύουσας.

Διευκρινίζεται πως για τις εκδηλώσεις, την απόφαση παίρνει αποκλειστικά η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αίγλη χωρίς παρέμβαση της Επιτροπής.   Ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης Ζαππείου, Αναστάσιος Πατέλας Σε ερώτηση για το αν η εταιρεία προβληματίζεται από την πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής και τα όσα έχουν μέχρι τώρα αποκαλυφθεί για την εγκληματική της δράση, φαίνεται να μη συνυπολογίζει τις δικαστικές εξελίξεις, επιμένοντας ότι οι εκδηλώσεις στον χώρο γίνονται «κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας».

«Για την επιχείρηση δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι υπόδικος. Έχουμε κι άλλους πελάτες που χρωστάνε από δω και από ‘κει κι έχουνε δικαστήρια. Δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια» απαντά χαρακτηριστικά – παρά το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν κατηγορείται για χρέη.

«Με την ίδια λογική, αν κάποιος πάει να πιει έναν καφέ, θα του πούνε δεν σερβίρουμε καφέ γιατί είσαι αυτός; Το βρίσκετε λογικό;» διερωτάται.  Επίμονα θέτουμε και πάλι το ερώτημα αν σε ηθικό επίπεδο, απασχολεί την εταιρεία η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, αλλά και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τη ρητορική μίσους του κόμματος και μάλιστα επικαλείται την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή.   «Από τη στιγμή που τους ψήφισε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας, για ποιον λόγο να αρνηθώ;» αναρωτιέται ο κ. Πατέλας. «Γιατί να δημιουργήσω τις όποιες εντυπώσεις, αντιπαλότητες ή έχθρες; Δεν είναι η θέση μας αυτή, ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε μία υπηρεσία όσο μπορούμε καλύτερα».

Όχι, κ. Πατέλα, οι νεοναζί, τα εγκλήματά τους, οι ιδέες τους και τα κηρύγματα μίσους τους δεν έχουν καμία αίγλη. Και αν με κάποιους δημιουργήσατε εχθρότητα, αυτοί είναι το σύνολο της κοινωνίας που απειλείται από τη εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Και δεν μπορείτε να βαφτίζετε το ξέπλυμά της, απλή αφέλεια….

«ΝΤΡΟΠΗ!»

Στο αρχικό δημοσίευμα, είχαμε ξεχάσει να αναφέρουμε κάτι ακόμα ένα από τα προκλητικά επιχειρήματα του κ. Πατέλα, ο οπίςο ανέφερε στη LIFO: «Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες;».

Το συνειδητοποιήσαμε διαβάζοντας τις αναρτήσεις της προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μ. Γαλανού στα social media:

Σχετικά Νέα