Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως: Και ο κόσμος θέλει να κάνουμε τις ακολουθίες σε εξωτερικό χώρο

Είναι προτιμότερο να γίνονται οι ακολουθίες σε εξωτερικό χώρο, ο κόσμος δυσφορεί όταν συγκεντρώνονται πολλοί στο ναό, σημείωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κος Άνθιμος.

Παράλληλα, ο κ. Άνθιμος σημείωσε πως «το σημαντικό δεν είναι ούτε οι ώρες ούτε το τυπικό, το σημαντικό είναι να αφήσουμε το Χριστό να μας αναστήσει».

Ειδικότερα ο κ. Άνθιμος για την λειτουργία των ναών σημείωσε:

«Ευτυχώς βοήθησε ο καιρός και μέχρι τώρα οι ακολουθίες έγιναν όλες έξω. Είχαμε 30 -50 ανθρώπους που έμπαιναν μέσα στο ναό ηλικιωμένοι να καθίσουν, να μην κρυώσουν και ο πολύς ο κόσμος έμενε έξω, τα δρώμενα γινόντουσαν έξω δηλαδή οι ιερείς και οι ψάλτες ήταν στα πλατύσκαλα ή στα στέγαστρα. Απόψε θα γίνουν τα 12 Ευαγγέλια έξω, ο πολύς κόσμος θα είναι στην πλατεία και κάποιοι λίγοι μέσα αν θέλουν να μπουν να ξεκουραστούν. Ο Εσταυρωμένος θα βγει έξω και η Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος θα γίνουν έξω.

Βλέπω ότι ο ίδιος ο κόσμος μας όταν δεν κάνουμε την ακολουθία έξω και στριμωχτούν για να μπουν στο ναό λίγο δυσφορούν οπότε πιο άνετα είναι να είμαστε έξω».

Κατέληξε ωστόσο σημειώνοντας: «Το σημαντικό δεν είναι ούτε οι ώρες ούτε το τυπικό, το σημαντικό είναι να αφήσουμε το Χριστό να μας αναστήσει. Τα πάθη μας, τις αδυναμίες μας, τις κακίες μας, τη γκρίνια μας αυτά να τα «πεθάνουμε» πάνω στο Σταυρό και να μας αναστήσει καινούργιους, ωραίους και δυναμικούς».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα