Αντέδρασε η Wall Street μετά τις εξαγγελίες Τραμπ

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, παρά τα πυρά που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ προς την Κίνα και τον ΠΟΥ.

Όπως τόνισε ο Τραμπ η Κίνα αποτελεί διεθνή παραβάτη και οφειλεί εξηγήσεις για τον κορονοϊό, και την κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

«Η Κίνα έχει επανειλημμένως παραβιάσει τις συμφωνίες μας. Είναι διεθνής παραβάτης. Διεκδικεί περιοχές μας στον Ειρηνικό Ωκεανό.Για δεκαετίες καταληστεύουν τις ΗΠΑ όπως κανένας άλλος. Επίσης, θα αναστείλουμε το προνομιακό καθεστώς που απολάμβανε μέχρι πρόσφατα το Χονγκ Κονγκ».

Ο Τραμπ τόνισε πως η Κίνα ελέγχει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας παρότι συνεισφέρει μόλις 40 εκατ. δολάρια.

«Για το λόγο αυτό θα τερματίσουμε τη σχέση μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα κονδύλια θα τα δώσουμε αλλού» ανέφερε ο Τραμπ.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως θα υπάρξει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας που πιθανόν να πλήξει και το εμπόριο και την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους. «Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

Την Παρασκευή ο Dow Jones διλίσθησε οριακά 0,07% στις 25.383 μονάδες, κατά 0,48% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.044 μονάδες, ενώ άνοδο 1,29% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.489 μονάδες.

Σχετικά Νέα