

Οι πάγοι στην Ανταρκτική λιώνουν, όχι μόνο εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής αλλά και διότι το εσωτερικό της γης θερμαίνεται, αποδεικνύει νέα μελέτη. Ο παγετώνας, Thwaites, που είναι ο μεγαλύτερος βρίσκεται στην Ανταρκτική, το λιώσιμο των πάγων τoυ αυξάνει τη στάθμη της θάλασσας.
Η νέα έρευνα λοιπόν, δείχνει ότι τα νερά βράζουν από μέσα και οφείλεται σε μια γεωθερμική θερμότητα. Ο συγκεκριμένας παγετώνας, συμβάλει περίπου στο 4% της ανόδου της στάθμης στη θάλασσα ετησίως. Υπολογίζεται ότι τώρα έχει χάσει περίπου 80 δισεκατομμύρια τόνους πάγου ετησίως. Από την δεκαετία του ’80 έως το 2017 έχει χάσει περίπου 600 δισεκατομμύρια τόνους.
Οι λόγοι του φαινομένου ερευνώνται ακόμη, ωστοσο μια θεωρία δείχνει ότι ίσως να οφείλεται στην μορφολογία που έχει ο παγετώνας, δηλαδή στις πέτρες, στο μήκος του νερού ακόμη και των ποταμών που σχηματίζονται.
Το 2020, οι ερευνητές εξέτασαν όσο πιο βαθιά μπορούσαν την κατάσταση, βλέποντας ότι είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να σταματήσει.
Η θερμότητα στον φλοιό της γης, μπορεί να φτάνει από 200 – 400 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η θερμοότητα μπορεί να φτάνει στον πάτο του παγόβουνου με αποτέλεσμα να μην είναι πια παγωμένη και να δημιουργείται συνεχώς νερό στην επιφάνεια του.
Ως αποτέλεσμα, θα υπάρχει μια τεράστια αλλαγή στους πάγους που θα λιώνουν με τρομακτικό ρυθμό. Ελοχεύει μάλιστα ο κίνδυνος, να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη της θάλασσας τα επόμενα χρόνια.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.