Site icon The Indicator

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον ιατρικό τομέα μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την Κίνα σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, οι επιστήμες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και τη δρομολόγηση των πρωτοβουλιών που έχουν αποφασιστεί από κοινού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε την πόλη Ανχούι και τη Σαγκάη που αποτελούν τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας.

Ο κ. Πατούλης και Κινέζοι αξιωματούχοι, πανεπιστημιακοί, πρυτάνεις και διοικητές νοσοκομείων προχώρησαν σε συμφωνίες υλοποίησης όλων των πρωτοβουλιών και προγραμμάτων που είχαν αποφασιστεί και επικυρωθεί σε αντίστοιχα σύμφωνα συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, το επιχειρείν, ο πολιτισμός, και η ανάπτυξη ελληνοκινεζικού δικτύου πόλεων υγείας, φιλοξενίας και ευεξίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα κατά τις συναντήσεις του με τον κυβερνήτη του Ανχούι και με τον πρύτανη του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της πόλης, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Κίνας με πληθυσμό 70 εκατ. κατοίκους, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας για την άμεση δημιουργία πολυιατρείου σύγχρονης δυτικής Ιατρικής και παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα.

Αντίστοιχο σύμφωνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπέγραψε ο κ. Πατούλης και με τον πρύτανη και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Σαγκάης καθώς και προέδρους νοσοκομείων της Σαγκάης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και τον συνδυασμό των πιο σύγχρονων και εξελιγμένων μεθόδων της δυτικής ιατρικής, στην υποβοηθουμένη αναπαραγωγή και άλλες ιατρικές ειδικότητες, με τις επιστημονικές πρακτικές της Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής και τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

«Δημιουργήσαμε ισχυρές βάσεις και πρόθεση μας είναι να διευρύνουμε τη συνεργασία των Ελληνικών Περιφερειών με τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Περιφέρειες της Κίνας με στόχο τη δημιουργία υποδομών για να αυξήσουμε τις ροές Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία και με άλλες μεγάλες Περιφέρειες της Κίνας, τονίζοντας πως «επενδύουμε στον τουρισμό υγείας και προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα της φιλοξενίας και της ευζωίας. Η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς προς όφελος των πολιτών».

Επιπρόσθετα κατά τις συναντήσεις συμφωνήθηκε η ανταλλαγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων ιατρών και φοιτητών Ιατρικής στην Ελλάδα και την Κίνα, στο 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο που θα γίνει τον Ιούνιο το 2019 στην Κω, κατά την διάρκεια του οποίου γιατροί της Κίνας και πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας θα ορκιστούν στον όρκο του Ιπποκράτη.

Στην επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα, τον κ. Πατούλη, συνόδευαν ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών Κωνσταντίνος Πάντος και ο γγ του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) Πέτρος Μαμαλάκης.

«Η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ελλήνων επιστημόνων από την Κίνα αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. και το όχημα για την σύσφιξη των σχέσεων και την αντιστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης στη Ελλάδα. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα μας μέσω της αναγνώρισης των Ελλήνων γιατρών είναι εθνικός στόχος», ανέφερε ο κ. Πάντος.

Exit mobile version