Αντ. Μπλίνκεν: Ο πόλεμος της Ρωσίας θα εξωθήσει επιπλέον 40-50 εκατ. ανθρώπους στην πείνα

Ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και όχι οι δυτικές κυρώσεις, θα προσθέσουν άλλα 40 ή 50 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στις τάξεις των πεινασμένων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στο Βερολίνο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος άλλος από τον αποκλεισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία και την άρνηση της Ρωσίας σε πολλές περιπτώσεις να εξάγει τα δικά της σιτηρά για πολιτικούς λόγους», τόνισε ο Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ σήμερα.

Η Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι διεθνείς εταίροι συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τον «κυνικό» και δυνητικά αποσταθεροποιητικό πόλεμο της Ρωσίας για τα σιτηρά και την αντίστοιχη προπαγάνδα.

Νωρίτερα η Γερμανίδα υπουργός είχε τονίσει ότι η δημιουργία αξιόπιστων διαδρόμων για τη μεταφορά σιτηρών από την Ουκρανία αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την πρόληψη παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και θα είναι κύριο θέμα στην παγκόσμια διάσκεψη για τα τρόφιμα της Παρασκευής.

Η Ουκρανία εκβιάζεται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν νέες διαδρομές μεταφορών μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Η Γερμανία θα δαπανήσει 4 δισ. ευρώ (4,2 δισ. δολ.) φέτος για την καταπολέμηση της πείνας παγκοσμίως, δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, Σβένια Σούλτσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα