Άνοιξε ξανά το θέατρο «Εμπρός» – Έσπασαν τους τσιμεντόλιθους υπό τους ήχους του Μπρέγκοβιτς

Με το «Kalashnikov» του Γκόραν Μπρέγκοβιτς να ακούγεται από χάλκινα και κρουστά, άτομα που συμμετείχαν σε μια τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σφραγισμένο θέατρο «Εμπρός» το βράδυ του Σαββάτου, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους με τους οποίους είχε σφραγιστεί ο χώρος μετά την εκκένωση της Τετάρτης.

Ο χώρος στην «καρδιά» της Αθήνας, στου Ψυρρή, που από το 2011 λειτουργούσε ως αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο, παρέχοντας στέγη σε καλλιτεχνικές ομάδες, ηθοποιούς και μουσικούς, αλλά και στεγάζοντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, συζητήσεων και παρουσιάσεων βιβλίων, είχε εκκενωθεί το πρωί της Τετάρτης κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης. Οι είσοδοι του θεάτρου σφραγίστηκαν με τσιμεντόλιθους.

Η εκκένωση προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο. Καλλιτέχνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σάββατο καλλιτεχνικά δρώμενα έλαβαν χώρα στου Ψυρρή, έξω από το θέατρο. Στο αποκορύφωμα της συγκέντρωσης, κάποια άτομα δημιούργησαν άνοιγμα στους τσιμεντόλιθους προς το εσωτερικό του θεάτρου. Για τα επόμενα 24ωρα προγραμματίζεται πλήθος δράσεων, για να αποφευχθεί εκ νέου εκκένωση του θεάτρου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα