

Άνοιξε το πρωί το βιβλίο προσφορών για την νέα έκδοση του 10ετούς ομολόγου.
Από την έκβαση που θα έχει η σχετική διαδικασία θα εξαρτηθεί το συνολικό ποσό της έκδοσης, καθώς και το επιτόκιο της.
Σύμφωνα με την αρχική καθοδήγηση που ανακοίνωσαν οι τράπεζες που έχουν αναλάβει την έκδοση, το κουπόνι του ομόλογου (επιτόκιο) θα πρέπει να διαμορφωθεί στο επίπεδο του βασικού επιτοκίου της διατραπεζικής αγοράς (midswap) προσαυξημένο κατά περίθώριο 1,10%.
Επομένως σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στη διατραπεζική αγορά όπου τα επιτόκια είναι αρνητικά, το τελικό επιτόκιο του ομολόγου θα πρέπει να κυμανθεί στο επίπεδο του 0,9%.
Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των φετινών δανειακών αναγκών από τις διεθνείς αγορές, ώστε μην αναγκαστεί να αντλήσει ρευστότητα μεγαλύτερη των 6 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ασφάλειας.
Με τη θετική εικόνα στις αγορές και με δεδομένο ότι οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη έχουν στείλει μήνυμα για «άνευ ορίων στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας», οι συνθήκες κρίνονται ευνοϊκές, ώστε το ποσό που θα αντλήσει φέτος η Ελλάδα μέσω ομολόγων να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street
Επιστροφή στα κέρδη για την Wall Street με τους δείκτες να επιδίδονται σε ράλι.
Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς το ράλι.
Μέρισμα 633 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από την ΤτΕ
Όπως ανακοίνωσε η ΤτΕ, τα κέρδη της Τράπεζας στη χρήση 2020 ανήλθαν σε 661,7.
Ποιοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ φέτος – Αυξάνονται αυτοί που δικαιούνται απαλλαγή
Περισσότεροι αναμένεται να είναι φέτος όσοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς οι.