

Άνοιξαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Μαλακάσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρίσκεται στο σημείο, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, οπότε κινούνται και αυτά κανονικά στην οδό.
Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς έχει σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων.
Ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν συνεχώς από νωρίς το απόγευμα για την εξέλιξη του προβλήματος και περίπου στις 7.15 μμ μετέβη επιτόπου για να συντονίσει από κοντά την κατάσταση.
Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.
Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.
Σημειώνεται, ότι τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία λεωφορείων και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.
Παράλληλα, αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το σημείο του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, που είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα προς Υμηττό.
Απαγορευτικό για τα πλοία
Σε ισχύ παραμένει και το απόγευμα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.
Oι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Κατηγορούνται πως βίαζαν τις ανήλικες κόρες τους – Προφυλακίστηκε το ανδρόγυνο
Στη φυλακή οδηγείται αντρόγυνο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο ανήλικες θυγατέρες του..
Τέμπη: «Ηθικός εκτροχιασμός» μετά το πόρισμα Καρώνη – Διχασμένοι οι επιστήμονες, «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων
Σύννεφο σκόνης για την πυρόσφαιρα και τα έλαια σιλικόνης σήκωσε το πόρισμα του καθηγητή.
Αργολίδα: Εντύπωση προκαλεί αράχνη-πασχαλίτσα που εμφανίστηκε στους Μύλους – Πόσο επικίνδυνη είναι
Μία σπάνια άραχνη-πασχαλίτσα εμφανίστηκε στους Μύλους στην Αργολίδα την Τρίτη, 13 Μαΐου, προκαλώντας εντύπωση στους.
Καιρός: Πλησιάζει υποτροπικός αεροχείμαρρος – Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα
Φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά,.