

Τα μουσεία του Βατικανού, το «χρυσωρυχείο» της Αγίας Έδρας, θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάζοντας τέλος στο κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «στεγνώσουν» από έσοδα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μουσεία που φιλοξενούν αριστουργήματα της Αναγέννησης αλλά και ρωμαϊκές και αιγυπτιακές αρχαιότητες, θα ανοίξουν για το κοινό, όμως οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν προηγουμένως κράτηση μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Στην είσοδο θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό για τα χέρια. Οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκες και γάντια ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και υγειονομικοί.
Παρόμοια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμόζονται και για τους επισκέπτες της θερινής κατοικίας του Ποντίφικα, στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα νότια της Ρώμης.
Τα μουσεία της Ιταλίας άνοιξαν από τις 18 Μαΐου, καθώς άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.
Τα μουσεία του Βατικανού, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υποδέχτηκαν περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρσι και αποτελούν την πιο αξιόπιστη πηγή εσόδων για την Αγία Έδρα, αφού υπολογίζεται ότι αποφέρουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Σχετικά Νέα
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.
Η Ισπανία υπόσχεται να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ το 2025
Για αμυντικές δαπάνες 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος έκανε λόγο ο Ισπανός.