

Ανοδικά ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα ισχυρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις εξαγωγές στην Κίνα τον Μάιο και την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, που απομάκρυνε το ενδεχόμενο επιβολής δασμών.
Υποβοηθητικά ως προς τον κλάδο της αυτοκινυητοβιομηχανίας επέδρασαν οι πληροφορίες ότι η Fiat Chrysler και η Renault προσπαθούν να “αναστήσουν” το σχέδιο συγχώνευσής τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την έγκριση της Nissan.
Ο όγκος των συναλλαγών ωστόσο εμφανίζεται χαμηλός, καθώς σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και στις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες, οι αγορές είναθι κλειστές λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και των προμηθευτών της ενισχύονται κατά 0,596%, μετά την απόφαση Τραμπ να κάνει πίσω από την απειλή του για επιβολή δασμών 5% στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα από το Μεξικό, με αντάλλαγμα το τελευταίο να λάβει μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,33%, στις 378,74 μονάδες.
Ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,51%, στις 5.391,37 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να κινείται επίσης θετικά, κατά 0,61%, στις 7.376,16 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,36%, στις 20.436,50 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,61%, στις 9.292.
Η μετοχή της Fiat Chrysler κερδίζει 3%, ενώ εκείνη της Renault 1%.
Μεταξύ των υπόλοιπων μετοχών, εκείνη της Thomas Cook σημειώνει σούπερ άλμα 20,21%, μετά τις πληροφορίες ότι η Fosun Tourism του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει την εξαγορά των δραστηριοτήτων του βρετανικού ομίλου στον κλάδο του ταξιδίου.
Σχετικά Νέα
Στάση αναμονής για τον κλάδο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου με φόντο τους δασμούς Τραμπ
Στάση αναμονής τηρούν οι κλάδοι της επιτραπέζιας ελιάς και του τυποποιημένου ελαιόλαδου μετά και.
Δασμοί: Και δεύτερο αεροσκάφος της Boeing επιστρέφει στις ΗΠΑ από την Κίνα
Ένα δεύτερο αεροσκάφος της Boeing που προοριζόταν για κινεζική αεροπορική εταιρεία κατευθυνόταν πίσω στις.
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Σε μεικτό έδαφος ολοκληρώνουν τις συναλλαγές της Δευτέρας τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η κεντρική.
Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας του Πάσχα.