Άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,36% στις 480,96 μονάδες, ενώ παράλληλα ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 προσθέτει 0,38%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,07%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,49% και ο γαλλικός CAC-40 κινείται ανοδικά κατά 0,48%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 προσθέτει 0,33% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,56%.

Η Γερμανία αναμένεται να λάβει σήμερα απόφαση για αυστηρότερα μέτρα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ενώ και η Γαλλία κατέγραψε περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα την Τρίτη για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία για την ευρωζώνη. Σημειώνεται ότι χθες οι ευρωαγορές έκλεισαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων, στη χειρότερη συνεδρίαση τους τελευταίους δύο μήνες σχεδόν, παρά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης αυξήθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο, καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ευρώπη έχει πυροδοτήσει τις ανησυχίες για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκαλώντας ανησυχίες για την οικονομική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύνθετος PMI της IHS Markit ενισχύθηκε στις 55,8 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 54,2 μονάδες τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 53,2 μονάδες.

Στα σημερινά μάκρο, βελτιώθηκε το κλίμα στον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλίας τον Νοέμβριο, παρά τα προβλήματα στον εφοδιασμό και την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα σε όλη την Ευρώπη. Το μεταποιητικό κλίμα διαμορφώθηκε στις 109 μονάδες τον Νοέμβριο, υψηλότερα από τις 107 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Insee. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 106 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η United Utilities Group ανακοίνωσε υψηλότερα προ φόρων κέρδη για το α΄ μισό της χρήσης, καθώς ανέκαμψε η κατανάλωση, και προέβλεψε ότι τα έσοδα θα αυξηθούν 2% σε ολόκληρο το έτος. Η εταιρεία ύδρευσης, που δραστηριοποιείται στη ΒΔ Αγγλία, εμφάνισε προ φόρων κέρδη 212,7 εκατ. Στερλίνες (284,5 εκατ. Δολάρια) για το εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, υψηλότερα από τα 201,1 εκατ. Στερλίνες για το α΄ μισό της χρήσης 2021.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα